Qui Som?

Amb aquest “blog” pretenem mostrar les fotos que anem fent els membres de FA i escoltar els comentaris de qualsevol visitant que vulga expressar-se.

Lògicament també el farem servir per comunicar les activitats que anem portant a terme, pràcticament totes elles obertes a tothom.

Si t’agrada la fotografia, ja tenim alguna cosa en comú, anima’t i opina, escoltar-te ens farà millorar. A més d’ací en el “blog” t'escoltarem en fa@fotalgemesi.com

Salut i un immens goig per viure i fotografiar el que la vida ens mostra!

Milotxa

Un estel, grua, catxerulo, miloca, milotxa o milorxa, cometa, barril, passavolant és una màquina simple, normalment considerat una joguina, que es pot fer envolar amb l'ajuda del vent. Sol ser fet de seda, paper o material sintètic lleuger, estès mitjançant una estructura de canyes o alguna altra matèria, i que es controla amb un o diversos fils.
Al País Valencià, es diu milotxa i les tradicionals de canyes i paper de ceba es coneixen amb el nom de catxerulo o catxirulo,o tonell, els quals es comencen a envolar (empinar) generalment a partir de Setmana Santa, en coincidència amb la tradicional menjada de la mona de Pasqua

1 comentari:

  1. M'encanta la foto!
    Però... literàriament encara et queda camí per superar a Vicent Granell.

    ResponElimina